top of page
PureProductenPlaceholderPietra1.jpg

OUDWIJKER
TOMA PIETRA

Als inspiratie diende de typisch Italiaanse Toma bergkaas. Maar dan wel naar eigen interpretatie. Met een speciale combinatie van Italiaanse culturen. En met Nederlandse melk. In de smaak zit de ware symbiose. Bergen en vlakten ontmoeten elkaar.

AromaprofielTomaPietra.png

AROMAPROFIEL

Pietra (Pjeetra: Steen) heeft het typisch verweerde uiterlijk van een bergkaas uit de Alpen. De plakkerige korst is licht oranjebruin van kleur met een witgrijs waas van schimmel. De geur doet sterk denken aan het bos en vochtige kelderruimten.

 

De zuivel is vooral in de kern relatief stevig, tegen het brokkelige aan. Daarin lijkt de kaas meer op een belegen Nederlandse boerenkaas. Vlak onder de korst is de zuivel echter soepel zacht. In de smaak zit de ware symbiose. Hartig zuur. Met de warme tonen van gist, toast, hout, en kardemom. Een smaak die achter in de mond blijft hangen en tot ontwikkeling komt met een lichte “bitter”.

​

Wij maken de Toma Pietra van melk van koeien die grazen op de Brienenshof in Cothen.

OMSCHRIJVING

​

  • Gepasteuriseerde koemelk

  • Stremsel

  • Zuursel

  • Rijpingscultuur

  • Zout

Bevat:

  • Melk

Vrij van:

  • Eieren

  • Gluten

  • Lupine

  • Mosterd

  • Noten

  • Pinda

  • Schaaldieren

  • Selderij

  • Sesam

  • Sojabonen

  • Sulfiet

  • Vis

  • Weekdieren

INGREDIËNTEN

ALLERGENEN

Per 100 g:     

  • Energie

  • Kilocalorieën

  • Vetten             

  •     Waarvan verzadigd

  • Koolhydraten             

  • Eiwitten             

  • Zout

1435 kJ

345 kcal

39,5 g

 28,6 g

1,0 g

28,7 g

2,1 g

VOEDINGSWAARDE

Toma Pietra.

Bergen en vlakten ontmoeten elkaar.

bottom of page