top of page
BartusDubbel.png

BARTUS

Ik ben Bartus Oostenbruggen, 29 jaar en de jongste en nieuwste telg van de Oudwijker familie. Sinds april 2022 werk ik als fulltime kaasmaker hier in Lopikerkapel. Zelf woon ik in Utrecht samen met mijn verloofde Alieke en onze rode kater Edgar.

Het begin

Hiervoor werkte ik in de zorg, maar dat was het niet voor mij. Ik ging op zoek naar wat anders. Niet wetende wat ik wilde doen kwam Alieke met het idee om eens bij Oudwijker te gaan kijken. Ik ben gek op kaas en zeker de Colosso. Er was geen vacature. Maar ik ben gewoon op een maandag op de motor naar Lopikerkapel gegaan met de vraag of ze een kaasmaker nodig hadden. En alsof het zo had moeten zijn! De avond ervoor hadden Rutger en Marieke het erover gehad hoe ze iemand konden vinden en daar was ik. En het klikte. Een paar dagen later stond ik aan de tobbe. Iets wat ik nog steeds met veel liefde en plezier doe.

 

Het leukste

Het allerleukste is toch wel de toewijding en het product. Met zo'n klein team zoiets moois creëren blijft elke keer supergaaf. Iedereen draagt zijn steentje bij en dat zie en proef je. De mooiste kazen gemaakt door het leukste team.

 

De favoriet

Zoals ik al eerder zei, de Colosso. Ik hou wel van zo'n beetje elke kaas, maar toen ik die voor het eerst proefde was ik echt blown away. Zo'n bijzondere en unieke kaas die ik nu zelf mag maken! Hoewel ik elk van onze kazen uiteraard met liefde maak (en eet).

bottom of page