top of page
RutMarie.jpg

ONS
VERHAAL

Soms moeten dingen anders, compleet anders. Het was zo’n acht jaar geleden. Na vele jaren dienstverband wuifden we ieder onze baan gedag. De directietafels. De collegae. De vergaderingen.

 

Kaas gingen we maken.

 

De Oudwijker is een verhaal van verandering en doorzetten, van leren, vallen en weer opstaan, en een verhaal van passie voor het kaasambacht en de ambitie om de lekkerste kaas te maken

HET
FUNDAMENT

We kwamen niet uit het kaasvak. Er moest heel wat gebeuren. We vroegen hulp aan Cesare Ribolzi. Hij was onbaatzuchtig. Nam ons in de leer. Weken zwoegden we in zijn kaasmakerij aan het Lago di Monate.

 

Daar, in het noorden van Italië tegen de Alpen aan, maakt zijn familie al decennia prijswinnende kazen. En op die plek vonden wij het fundament van ons nieuwe bestaan.

NIEUW
LEVEN

Een nieuw leven wat wij in Nederland vorm wilden geven. Want ‘made in Holland’ moest het zijn. Maar wel anders.

 

Handgemaakte halfzachte kazen. Met een natuurlijke korst. Die Italië in herinnering brachten. Maar met een uniek karakter. Ultiem spannend. Omdat we de kazen nu in de Hollandse polder zouden bereiden. Van Nederlandse melk.

Fiore.jpg

ONZE
TROTS

Na heel wat hobbels op de weg, doorzetten en noeste arbeid maken we nu zes verschillende kazen.

 

We zijn trots op onze kazen. Maar zijn nog lang niet klaar. Want er valt nog zoveel te leren. Te ontdekken. Te maken. Te genieten. En te delen.

RONDOM

OUDWIJKER

BERICHTEN UIT DE KAASMAKERIJ

CHEF

SORTERING

KAAS VOOR DE BESTE RESTAURANTS

CHEF

SORTERING

KAAS VOOR DE BESTE RESTAURANTS

WINKEL

SORTERING

VOOR DE MOOISTE KAASZAKEN

WINKEL

SORTERING

VOOR DE MOOISTE KAASZAKEN

bottom of page