
INGE
Ik ben Inge Wannet, 25 jaar en sinds kort onderdeel van het Oudwijker-team. Tijdens mijn studietijd in Den Bosch en Wageningen verdiepte ik me in voedselinnovatie. Niet verrassend dus dat mijn passie ligt bij koken, proeven en alles wat met eten te maken heeft. Buiten de keuken ben ik graag op pad in de natuur: op de racefiets, met m’n camera of wandelend met vrienden. Binnen Oudwijker leer ik de kunst van het kaasmaken én hoe we ons verhaal kunnen delen via de nieuwsbrief, Instagram en andere communicatiemiddelen. Jullie gaan dus zeker nog vaker van me horen.
Het begin
Geboren in Lopikerkapel kende ik Rutger en Marieke al een beetje. Hun kazen lagen bij ons thuis vaak op de borrelplank. Ik heb hun ontwikkeling en groei op een afstandje mogen proeven, waardoor ik gefascineerd en nieuwsgierig werd. Tijdens mijn afstudeerjaar ging ik op zoek naar verhalen van voedselmakers met een passie voor hun ambacht. Eén ding wist ik zeker: Oudwijker moest erbij. Hun verhaal en vakmanschap bleven in mijn hoofd hangen.
Na mijn studie bleek het lastig om zonder ervaring aan werk te komen. Dus besloot ik die ervaring zelf te zoeken, op een plek die me inspireert. Ik nam contact op met Rutger en Marieke met één vraag: “Mag ik iets leren?” En zoals ze zijn, boden ze me meteen een kans. De week erop stond ik in de kaasmakerij. Ik voelde me gelijk thuis tussen de kazen én binnen het team. Voor mij voelde dit goed – en gelukkig ook voor hen, want ik mocht blijven!
Het leukste
Wat ik hier het allermooist vind? Dat ik echt een ambacht leer. Ik zie, voel en vorm de kaas met mijn eigen handen. Alles gebeurt met aandacht – door een klein team met hart voor het product én voor elkaar. Die verbondenheid maakt dit werk bijzonder. En dat wil ik graag met jullie delen.
De favoriet
Moeilijk kiezen… Voor pit: de Lazulli. Voor romigheid: de Stella. En voor subtiele notigheid: de Cingo.