top of page
JokeDubbel.png

JOKE

Ik ben Joke Overbeek, 54 jaar, en al mijn hele leven wonend in Lopik. Ik hou van lezen, de tuin, de natuur, en fietsen. Meestal pak ik dan ook de fiets als ik naar mijn werk ga. En daar wissel ik dan de fiets om voor de Oudwijker bestelbus. Want al bijna drie jaar rijd ik de bestellingen naar onze klanten. Dat doe ik elke week op dinsdag, woensdag, en donderdag. Oh ja, had ik al gezegd dat ik van autorijden hou?

Het begin

Mijn zus zag de Oudwijker vacature voor een chauffeur op Facebook. Ik zocht iets dergelijks en heb gelijk gereageerd. Ik dacht natuurlijk dat ze me niet wilden hebben, maar de volgende dag zat ik al in de bus. En ik vind het nog steeds helemaal leuk. Ik kom op zoveel plekken en het valt me elke keer weer op hoe mooi Nederland is.

 

Het leukste

De hele dag in een bestelbus rijden klinkt misschien saai. Maar gek genoeg is het elke dag weer anders en nieuw en leuk. Een andere route. Andere klanten. Andere mensen. Nieuwe adressen. Soms zijn de dagen hilarisch. Zoals die keer dat we maar niet begrepen waarom de bus niet wilde starten. Tot bleek dat een marter de benzineleiding had doorgeknaagd. En het rijden brengt nieuwe uitdagingen. Ik haat computers, maar ik ben toch samen met Rutger in het planningssysteem gedoken. En sinds kort doe ik onze routeplanning zelf.

 

De favoriet

Stiekem hou ik niet zo heel erg van kaas. Maar op de Fiore ben ik wel dol.

bottom of page