top of page
Placeholder_LazuliGroot.png

OUDWIJKER
LAZULI

De bereiding van deze kaas is gebaseerd op de productiewijze van de beroemde Gorgonzola. Maar we gebruiken Nederlandse melk. En dat geeft een uitgesproken en unieke blauwschimmel kaas van Nederlandse bodem.

AromaprofielLazulli.png

AROMAPROFIEL

De Lazuli (Latzoeli: Blauwe juweel) van koemelk is niet alleen groot van omvang maar ook uitgesproken in presentatie, aroma en smaak.

 

De kaas heeft een dikke en ruige korst van natuurlijke, grijswitte schimmel. Met poederige gele en rode plekken. De geur doet sterk denken aan boter, hooi en peper. De zuivel is lichtgeel met stevige donkerblauwe aders, en heeft een zachte, licht kruimelige textuur met hier en daar een kristalletje. De smaak is sterk, zilt, zoet en kruidig, met tonen van verse room, peper, maggi, hooi, hout en chocola.

​

Wij maken de Lazuli van melk van koeien die grazen op de Brienenshof in Cothen.

OMSCHRIJVING

​

  • Gepasteuriseerde koemelk

  • Stremsel

  • Zuursel

  • Rijpingscultuur

  • Zout

Bevat:

  • Melk

Vrij van:

  • Eieren

  • Gluten

  • Lupine

  • Mosterd

  • Noten

  • Pinda

  • Schaaldieren

  • Selderij

  • Sesam

  • Sojabonen

  • Sulfiet

  • Vis

  • Weekdieren

Per 100 g:     

  • Energie

  • Kilocalorieën

  • Vetten             

  •     Waarvan verzadigd

  • Koolhydraten             

  • Eiwitten             

  • Zout

1344 kJ

325 kcal

27,0 g

 16,0 g

0,8 g

19,0 g

2,1 g

INGREDIËNTEN

ALLERGENEN

VOEDINGSWAARDE

Lazuli.

Een juweel van een blauwschimmel.

bottom of page