OUDWIJKER
LAZULI
De bereiding van deze kaas is gebaseerd op de productiewijze van de beroemde Gorgonzola. Maar we gebruiken Nederlandse melk. En dat geeft een uitgesproken en unieke blauwschimmel kaas van Nederlandse bodem.
AROMAPROFIEL
De Lazuli (Latzoeli: Blauwe juweel) van koemelk is niet alleen groot van omvang maar ook uitgesproken in presentatie, aroma en smaak.
De kaas heeft een dikke en ruige korst van natuurlijke, grijswitte schimmel. Met poederige gele en rode plekken. De geur doet sterk denken aan boter, hooi en peper. De zuivel is lichtgeel met stevige donkerblauwe aders, en heeft een zachte, licht kruimelige textuur met hier en daar een kristalletje. De smaak is sterk, zilt, zoet en kruidig, met tonen van verse room, peper, maggi, hooi, hout en chocola.
​
Wij maken de Lazuli van melk van koeien die grazen op de Brienenshof in Cothen.
OMSCHRIJVING
​
-
Gepasteuriseerde koemelk
-
Stremsel
-
Zuursel
-
Rijpingscultuur
-
Zout
Bevat:
-
Melk
Vrij van:
-
Eieren
-
Gluten
-
Lupine
-
Mosterd
-
Noten
-
Pinda
-
Schaaldieren
-
Selderij
-
Sesam
-
Sojabonen
-
Sulfiet
-
Vis
-
Weekdieren
Per 100 g:
-
Energie
-
Kilocalorieën
-
Vetten
-
Waarvan verzadigd
-
Koolhydraten
-
Eiwitten
-
Zout
1344 kJ
325 kcal
27,0 g
16,0 g
0,8 g
19,0 g
2,1 g