top of page
MartinDubbel.png

MARTIN

Ik ben Martin Verburg, 72 jaar, en 26 jaar getrouwd met Ewa. We wonen in het dorpje Uitweg. Dat is om de hoek van de kaasmakerij en daarom kom ik vaak op de fiets naar mijn werk. Soms komt Ewa dan gezellig mee. Ik werk 3 dagen per week. Op maandag, woensdag, en vrijdag zout ik kazen, was ik alle roodflora kazen, en soms poets ik materiaal. Ook haal ik elke week buffelmelk uit Brabant en soms koemelk in Cothen. En ik onderhoud de tuin rondom de kaasmakerij.

Het begin

Ik werk eigenlijk vanaf het begin bij Oudwijker, sinds 2016. Rutger en ik hadden een wederzijdse vriend, soms dronken we dan een borrel met elkaar, en zo is het begonnen. Ik was al gepensioneerd, maar wilde dolgraag weer actief en nuttig zijn. En dat ben ik nu zeker. Want met het groeien van Oudwijker, zijn mijn taken en uren over de afgelopen jaren alleen maar toegenomen. Het is elke week weer even druk, met soms een bijzonder project tussendoor.

 

Het leukste

Hoewel ik vaste taken heb, pakt elke dag en elke week toch weer anders uit. Maar het allerleukste is natuurlijk het biertje wat ik met Rutger in de keuken drink, nadat ik in de namiddag buffelmelk heb gehaald.

 

De favoriet

Mijn favoriet is de Fiore. Logisch want ik was al die kazen zelf.

bottom of page