top of page
RutgerDubbel.png

RUTGER

Ik ben Rutger Pekelharing. Na flink wat jaren in het buitenland werken voor Philips, kwam ik in 1992 tijdens het Preuvenemint in Maastricht Marieke tegen (lekker eten is duidelijk een rode draad door ons leven:). We zijn op stel en sprong getrouwd in de Provence in Frankrijk, en 30 jaar later en 2 heerlijke kinderen verder, nog steeds gelukkig.
 

Het begin

Het buitenland trok altijd weer. We hebben op verschillende momenten overwogen om als gezin te emigreren. Totdat één van onze vrienden ons een geweldig idee aan de hand deed. Van Nederlandse melk unieke kazen maken op Italiaanse stijl. We zijn altijd snelle beslissers. Binnen de kortste keren was de carrière switch gemaakt van computers en directietafels en vergaderingen, naar melk en tobbe en kaas. Nu hebben we in Lopikerkapel, met de kaasmakerij, ons eigen kleine stukje buitenland in de achtertuin.

 

Het leukste

De beginjaren waren buffelen. Marieke en ik deden alles alleen. Toen kwam Martin erbij, en vanaf zo’n drie jaar geleden eerst Joke, en daarna Marlies en Bartus. Nog steeds hebben Marieke en ik het druk. Maar de kaasmakerij wordt nu gedragen door een compleet en vakkundig team. Het mooiste vind ik dat Oudwijker geen eendagsvlieg is geworden, maar dat we nu samen met die prachtige mensen uit ons team nog elke dag zulke unieke producten mogen maken.

 

De favoriet

Ik kan echt niet kiezen welke kaas mijn favoriet is. Ze zijn me alle 6 even dierbaar. Ik kies voor elke dag van de week een andere kaas uit ons assortiment.

bottom of page