
OUDWIJKER
TOMA CIGNO
De bereiding van deze kaas is gebaseerd op de productiewijze van de beroemde Taleggio. Maar we gebruiken Nederlandse melk. En rijpen de kaas langer af met witschimmel. Dat maakt hem enig in zijn soort. En vooral lekker.

AROMAPROFIEL
Cigno (Tsjienjo: Zwaan) heeft een korst van natuurlijke, grijswitte schimmel. Maar de ruwe bolster heeft een blanke pit. Letterlijk. Want de smeuïge kaas onder die grijzige korst is licht van kleur, met weinig oogjes. En met een heerlijke smaak.
Onze jonge kaas proeft zoet en verfijnd. Door rijping gaat de smaak naar lichtzuur. Met een lange, en complexe nasmaak. Waarin toetsen van tijm, hooi, look, venkel, gras, noten en zelfs kersen aanwezig zijn. De geur neigt naar jute en vochtige kelders. En die geur wordt intenser en forser bij de oudere kazen.
Wij maken de Toma Cigno van melk van koeien die grazen op de Brienenshof in Cothen.
OMSCHRIJVING
-
Gepasteuriseerde koemelk
-
Stremsel
-
Zuursel
-
Rijpingscultuur
-
Zout
Bevat:
-
Melk
Vrij van:
-
Eieren
-
Gluten
-
Lupine
-
Mosterd
-
Noten
-
Pinda
-
Schaaldieren
-
Selderij
-
Sesam
-
Sojabonen
-
Sulfiet
-
Vis
-
Weekdieren
INGREDIËNTEN
ALLERGENEN
Per 100 g:
-
Energie
-
Kilocalorieën
-
Vetten
-
Waarvan verzadigd
-
Koolhydraten
-
Eiwitten
-
Zout
1263 kJ
305 kcal
26,5 g
17,8 g
0,9 g
17,3 g
2,3 g