OUDWIJKER
TOMA PIETRA
Als inspiratie diende de typisch Italiaanse Toma bergkaas. Maar dan wel naar eigen interpretatie. Met een speciale combinatie van Italiaanse culturen. En met Nederlandse melk. In de smaak zit de ware symbiose. Bergen en vlakten ontmoeten elkaar.
AROMAPROFIEL
Pietra (Pjeetra: Steen) heeft het typisch verweerde uiterlijk van een bergkaas uit de Alpen. De plakkerige korst is licht oranjebruin van kleur met een witgrijs waas van schimmel. De geur doet sterk denken aan het bos en vochtige kelderruimten.
De zuivel is vooral in de kern relatief stevig, tegen het brokkelige aan. Daarin lijkt de kaas meer op een belegen Nederlandse boerenkaas. Vlak onder de korst is de zuivel echter soepel zacht. In de smaak zit de ware symbiose. Hartig zuur. Met de warme tonen van gist, toast, hout, en kardemom. Een smaak die achter in de mond blijft hangen en tot ontwikkeling komt met een lichte “bitter”.
​
Wij maken de Toma Pietra van melk van koeien die grazen op de Brienenshof in Cothen.
OMSCHRIJVING
​
-
Gepasteuriseerde koemelk
-
Stremsel
-
Zuursel
-
Rijpingscultuur
-
Zout
Bevat:
-
Melk
Vrij van:
-
Eieren
-
Gluten
-
Lupine
-
Mosterd
-
Noten
-
Pinda
-
Schaaldieren
-
Selderij
-
Sesam
-
Sojabonen
-
Sulfiet
-
Vis
-
Weekdieren
INGREDIËNTEN
ALLERGENEN
Per 100 g:
-
Energie
-
Kilocalorieën
-
Vetten
-
Waarvan verzadigd
-
Koolhydraten
-
Eiwitten
-
Zout
1435 kJ
345 kcal
39,5 g
28,6 g
1,0 g
28,7 g
2,1 g