top of page
MarliesDubbel.png

MARLIES

Mijn naam is Marlies en ik woon samen met mijn zoon Tycho van 20 en mijn 2 dalmatiërs in het mooie Oudewater. Naast kaasmaken zijn mijn dalmatiërs mijn grote passie. Met hun loop ik regelmatig shows en ik fok zo af en toe een nestje samen met een goede vriendin.

Het begin

Het is eigenlijk wel bijzonder hoe ik Rutger en Marieke heb leren kennen. In 2010 had ik een nestje dalmatiër pupjes. De pup Jake uit dat nestje ging naar Rutger en Marieke, en in 2012 kwam de pup Jasmin bij hun wonen. Daarna zijn we altijd contact blijven houden.

Op Facebook ben ik Rutger en Marieke gaan volgen toen ze hun nieuwe avontuur Oudwijker begonnen. Tot ik 2 jaar geleden hun advertentie tegenkwam dat ze een ‘kaasmaker in de dop’ zochten. Ik werkte toen op de leukste school van Oudewater, maar zocht een nieuwe uitdaging met meer uur. Ik mocht langskomen en een dag in de makerij mee draaien. Dat is wel een goede test, want het is echt zwaar werk. Maar ik was nog steeds enthousiast na de proefdag. Inmiddels ben ik intern opgeleid als zelfstandig kaasmaakster. En dat doe ik nog steeds met heel veel plezier.

 

Het leukste

Wat vind ik het leukste? Nou eigenlijk de afwisseling van de ene week kaas maken, de andere week de bestellingen inpakken. En als iedereen op donderdag op tijd klaar is, gezellig een wijntje drinken met een lekker kaasje erbij.

 

De favoriet

Mijn favoriete kaas is de Lazuli. Het is een veelzijdige kaas, ik gebruik de kaas op een toastje of op de pizza. En het blijft altijd lekker!

bottom of page